Projecten

Met enige regelmaat organiseer ik collegereeksen, conferenties, film- en lezingenprogramma’s en tentoonstellingen. 

Stadslicht. Verlichtende colleges voor stedelingen. Stadslicht is een initiatief van Jan Hoek en mijzelf, in samenwerking met Pakhuis de Zwijger. Iedere week organiseren wij een college over een stedelijk onderwerp in de breedste zin van het woord. Stadslicht wisselt bijvoorbeeld een reeks over film en de stad af met een thema over onderwijs en segregatie. Daarnaast presenteren wij de doorlopende rubriek de City Trip, waarin steeds een andere, bijzondere wereldstad centraal staat. Hier vindt u meer informatie over het programma van Stadslicht. 

 

2014-09-29 17.59.00

 

Stadswandelkantoor organiseert rondleidingen in Amsterdam met een sterke nadruk op architectuur, stedenbouw en geschiedenis. Op onregelmatige basis ben ik gids voor het Stadswandelkantoor en leid ik groepen rond. Onder meer in IJburg, de Indische Buurt, de Zuidas of op de NDSM-werf.

kraanspoor1

 

PakhuisNul20 is een talkshow over Amsterdamse en regionale woonkwesties. Vier keer per jaar organiseert Nul20 in samenwerking met Pakhuis de Zwijger een avond over actuele stedelijke ontwikkelingen op het gebied van wonen, projectontwikkeling en leefbaarheid. Samen met Fred van der Molen en Bert Pots vorm ik de redactie van PakhuisNul20.

Pakhuis-De-Zwijger-interieur_billboard_2

Samen met JaapJan Berg ontwikkelde en organiseerde ik het project Transformatorhuizen. Dat ging over de stedelijke vernieuwing in de Amsterdamse Indische Buurt. In opdracht van 66 East combineerden wij onderzoek en een tentoonstelling in dit project, dat een vervolg kreeg met het boek Huizen in Transformatie.

 

huizen_in_transformatie

 

Voor Filmhuis Cavia – de leukste filmplek van Amsterdam – bedacht en organiseerde ik programma’s en festivals. Big Brother is you, watching en het Festival van de Surrealistische film zijn daar voorbeelden van.

filmposters in Filmhuis Cavia

 

Voor de afdeling Sociologie en Antropologie van de Universiteit van Amsterdam organiseerde ik een lezingenreeks en een internationale conferentie over in- en uitsluitingsprocessen in westerse samenlevingen, met een tentoonstelling en een openbaar programma.